SETEMBRE 2014 (NAIXEMENT D'AQUEST WEB)

 

Delaguard

 

 

No volem més guerres al món. I volem aturar les que hi ha actualment.

 

Creiem que per aconseguir aquest objectiu cal desfer l’actual Cultura de la Violència.

 

Sabem que no és pas una tasca senzilla, però entre tots podem impulsar iniciatives per trobar solucions.

 

Treballem per elaborar, arreu, una ferma Cultura de la Pau.

 

 

Mercès a tots per la col.laboració.

 

07-10-2014 JOGUINES BÈL.LIQUES

 

 

Actualment encara hi ha, a Catalunya, massa joguines bèl.liques, les quals són herència d'una cultura ben amarada en la violència. Cal cercar alternatives (i n'hi ha moltes) perquè els nostres infants fruexin del joc de forma constructiva.

 

 

14-10-2014 CONSTRUIR UNA NACIÓ

 

 

PER A CONSTRUIR PROGRÉS CAL LA CULTURA DE LA PAU.

PER ACONSEGUIR UNA NACIÓ AMB INDIVIDUS CADA VOLTA MÉS LLIURES ÉS NECESSARI FER UN ESFORÇ PLEGATS CAP A 

SOLUCIONS PACÍFIQUES ALS CONFLICTES.

 

NO HO OBLIDEM PAS: LA VIOLÈNCIA DESTRUEIX.

 

 

 

 

26-10-2014    UTOPIA?

 

VOLEM ESCAMPAR LA CULTURA DE LA PAU ARREU, DES DEL NOSTRE PAíS, CATALUNYA. 

 

RECOLZANT, A TOTS NIVELLS, LES INICIATIVES PACIFISTES I ARRECONANT LES PROPOSTES VIOLENTES.

 

LA VIOLÈNCIA GENERA POBRESA, DESIGUALTATS SOCIALS, MORT...

 

PAU AL MÓN. SENS SUBTE, ÉS POSSIBLE.

 

 

 

 

 

 

29-11-2014 PEL.LÍCULES DE L'OEST

Hi ha hagut una generació, o dues, molt amarada per l'entorn violent de les pel.lícules de vaquers. Un genere cinematogràfic molt present durant una bona colla d'anys. Per mitjà de la llei de les armes, hi havia una desfilada de bons i dolents amb missatges morals molt clars. Però les armes formaven part de la quotidaneitat dels jorns i els dolents s'havien d'eradicar a força de trets. Cultura de la violència amb una eficient capacitat per a seduir al públic. De tot plegat hom extreu una conclusió: calen alternatives culturals per alliçonar a les persones sobre com posar fre a la violència o simplement per esbargir-les amb altres missatges morals més enriquidors. 
 

 

 

 

25-01-2015 NOVES EINES PER PACIFICAR

 

Ja tenim potents eines, a redòs de les tecnologies TIC, per a remoure consciències i per a generar canvis arreu. Empreses sostingudes pel consum de violència, governs facilitant la venda d'armes, particulars esperonant guerres...tots poden ésser assenyalats, per llurs actituds, esmerçant poc temps i mobilitzant gernacions de persones.

07-05-2015 VOLEM QUE ENS DEIXIN VOTAR

 

 

Escampar la democràcia arreu. Escampar el pensament democràtic. Són fonaments bàsics per a composar sistemes de govern que s'adonin de la necessitat de retallar la violència i de composar instruments que afavoreixin les solucions pacifistes.

16-09-2015 FRIVOLITZAR AMB LES GUERRES

 

Hi ha col.leccions de quiosc que et venen avions de guerra o tanqs de guerra per lliuraments. Una manera com una altra de frivolitzar amb situacions del tot bròfegues, llefiscoses, miserables, assessines... Àdhuc hi ha polítics que tot frivolitzant amb les paraules tenen el mot "nazisme" a peu de boca per adjectivar declaracions, manifestacions, situacions ben allunyades del concepte horroròs de l'esmentat mot.

 

Deixem de frivolitzar i deixem de mitificar el patiment , el dolor, la desgràcia massiva i individual.

 

19-09-2015  VENDRE ARMAMENT

 

Prou de vendre armes als països on hi ha conflictes violents. Prou de vendre armes als exercits. Prou!!!.

 

Si s'han de vendre armes aquestes hauran d'anar als cossos de seguretat indispensables per el rutllar diari de les civilitzacions: per exemple, policies que han d'actuar en situacions extremes.

 

Les armes són per a seguretat: desactivar un sonat, eliminar un animal salvatge desbocat...i d'altres realitats molt punxoses.

18-11-2015   HIPROCRESIA DE MOLTS PAÏSOS

 

No tenen vergonya. Gens de vergonya. Molts països s'exclamen d'atempats terroristes quan s'han dedicat a vendre armes, a dojo, a dictadures i a tota mena d'organitzacions. Armes que han provocat centenars de milers de victimes civils.

 

Països que saben fer demostracions de violència, però no tenen el coratge de fer fermes desmostracions de pau.

 

O es posen a treballar per la pau una refotuda vegada o la gent inocent continuarà pagant el menyspreu, d'aquests països, a la llibertat de les persones.

 

ACONSEGUIR LA PAU AL MÓN